Svetlobne kupole se uporabljajo za osvetljevanje prostorov z naravno sončno svetlobo. Naravna svetloba je človeku prijaznejša, obenem pa z dovajanjem naravne svetlobne zmanjšujemo stroške umetnega razsvetljevanja.

Nudimo vam dobavo in montažo vseh vrst svetlobnih kupol in trakov, vključno z izdelavo izrezov v streho in kleparskimi zaključki.
Prav tako vam dobavimo in zmontiramo vse vrste odpiralnih mehanizmov, z vsemi potrebnimi dodatki in zaključki.

Svetlobna kupola poleg osvetljevanja predstavlja tudi kvalitetno naravno prezračevanje in deluje kot učinkovita protipožarna varnostna zaščita. Predstavlja učinkovit način ščitenja prostorov pred različnimi zunanjimi vplivi kot so lahko padavine, hrup in prašenje. Svetlobne kupole in svetlobni trakovi s tem zagotavljajo boljše počutje in vzdušje uporabnikov, ki se nahajajo v določenem prostoru pod svetlobno kupolo. Primerne so predvsem za osvetljevanje velikih prostorov z velikimi strešnimi površinami, saj se s tem najlažje zagotovi veliko razpršenost naravne svetlobe v prostoru. Svetlobne kupole in trakove tako najpogosteje srečujemo po raznih trgovskih centrih, poslovnih objektih, ateljejih, skladiščih, športnih dvoran, mansardnih stanovanj in razstavnih razstaviščih. Zelo pogosto na naštetih objektih služijo tudi kot izjemen estetski izdelek, kateri je opazen daleč naokoli. Svetlobni trakovi pa poskrbijo za dobro prepustnost in razpršenost naravne svetlobe v osvetljenem prostoru. Od svetlobne kupole se razlikujejo predvsem po svojem videzu in velikost, saj so večji in daljši ter jih srečamo pri osvetljevanju večjih objektov.

Svetlobne kupole se lahko odpirajo na različne načine

Svetlobna kupola poskrbi za boljšo naravno osvetlitev prostorov, ki je boljša od umetnih svetlobnih virov. Na splošno lahko izbiramo med različnimi velikostmi, dimenzijami in izvedbami, kjer ključno vlogo odigra tudi tip strešne kritine oz. morebitna stena. Pri nakupu kupci lahko izbirajo med prozorno kupolo, barvno strešno svetlobno kupolo, prosojnim akrilnim steklom ali polnim polikarbonatom. Svetlobne kupole in svetlobne trakove lahko na objekte namestimo na veliko različnih načinov. Najpogosteje govorimo o svetlobnih kupolah, ki so fiksne in jih ni mogoče odpirati. Druge možnost pa so tudi ročni, električni ali pnevmatski način odpiranja svetlobne kupole in svetlobnih trakov. Namen ročnih svetlobnih kupol je v boljši možnosti prezračevanja ali zgolj delni osvetlitvi notranjih prostorov. Pri električnih svetlobnih kupolah govorimo o uporabi elektromotorjev brez uporabe človeške sile. Pnevmatske svetlobne kupole zagotovijo možnost kombiniranja z ostalimi mehanizmi kot so odvajanje dima, odvečne toplote, slabega zraka in velike vlažnosti.

Nudimo vam dobavo in montažo vseh vrst svetlobnih kupol in trakov, vključno z izdelavo izrezov v streho in kleparskimi zaključki. Prav tako vam dobavimo in zmontiramo vse vrste odpiralnih mehanizmov, z vsemi potrebnimi dodatki in zaključki.

Pošljite povpraševanje