Polikarbonatne plošče

”Dolgoročna naložba v funkcionalnost zgradbe”

Menjava polikarbonatnih plošč predstavlja dolgoročno investicijo v funkcionalnost in učinkovitost objektov, kot so polikarbonatni nadstreški. Polikarbonat ali skrajšano PC je skupina termoplastičnih polimerov, katerih izjemno koristne lastnosti botrujejo že več kot 50-letni uporabi teh materialov v gradbeništvu. Premorejo ekstremne temperature (med -60°C in +120°C), kar naredi tovrstne plošče izjemno odporne na vsakršne vremenske razmere. Spadajo med najbolj vsestransko uporabne materiale, najdemo jih v gradbenih konstrukcijah, čolnih, avtomobilih, elektronskih komponentah in še mnogih različnih izdelkih.

Polikarbonat je izjemno odporen tudi na udarce, poškodbe, prav tako pa izdelki iz tega materiala vpijajo minimalno količino vlage, zato predstavljajo popoln material za zunanje kritine. Od ekstremne toče, do za človeka škodljivih neposrednih UV žarkov, bodo tovrstne kritine objekte obvarovale pred ekstremnimi vremenskimi vplivi. Še ena izjemno koristna lastnost polikarbonatnih plošč pa je tudi njihova termoizolacija, ki še posebej v hladnejših letnih časih pripomore k znatnemu zadrževanju energije in s tem zniževanju energetskih stroškov. V primerjavi s steklom, ki je eden izmed najpogosteje uporabljenih gradbenih materialov, ima 250-krat večjo vzdržljivost, hkrati pa tehta za polovico manj.

Sama montaža polikarbonatnih plošč je kompleksen proces, ki zahteva veliko mero natančnosti in spretnosti. Ključni vidiki za varno in vzdržljivo konstrukcijo so pravilno pritrjevanje panelov, tesnjenje spojev in podobno, zato to opravilo raje zaupajte strokovnjakom, ki imamo na tem področju dovolj izkušenj in znanja. Le tako lahko poskrbite za več letni obstoj vaše kritine.

Polikarbonatni nadstreški – najbolj optimalna rešitev za zaščito osebnega avtomobila

Polikarbonatni nadstreški so ravno zaradi izjemno koristnih lastnosti tega materiala popolna izbira pri varovanju avtomobilov pred vremenom, živalmi, peskom in ostalimi potencialnimi škodljivimi vplivi. Ena izmed njihovih mnogih kvalitet je tudi zelo visoka prilagodljivost, zato je možna izdelava nadstreškov po meri, tako da se prilegajo vsem velikostim avtomobilov, velikosti streh, dolžinam ograj, itd. Prav tako pa so pri nas na voljo polikarbonatne plošče različnih barv, kar bo poskrbelo tudi za zadovoljitev estetskih želja strank. Tako na primer popolnoma prozorne plošče omogočajo naravno osvetlitev prostora brez energetskih stroškov, zatemnjene pa pred sončno svetlobo ščitijo.

Menjava polikarbonatnih plošč in svetlobnih kupol

Menjava polikarbonatnih plošč gradbenim objektom, kot so nadstreški, fasade in protihrupne ograje občutno podaljša življenjsko dobo ter izboljša funkcionalnost. Svetlobne kupole predstavljajo mnogo učinkovitejšo in manj potratno alternativo umetni osvetlitvi prostorov. Takšna izbira je smiselna predvsem pri gospodarskih objektih, ki zahtevajo velike količine energije bodisi zaradi umetne osvetlitve prostorov ali pa njihovega ogrevanja.

V primerih večjih gospodarskih objektov je še posebej koristna izbira namestitve kupol z ročnim, električnim ali pnevmatskim načinom odpiranja. V primerjavi s fiksnimi kupolami takšne kupole omogočajo še možnost kombiniranja z drugimi varnostnimi mehanizmi, kot so odvajanje dima, odvečne toplote, slabega zraka in velike vlažnosti.

 

Polikarbonatne plošče se odlično izkažejo tudi pri zaščiti pred hrupom

Polikarbonatni nadstreški in drugi objekti, sestavljeni iz PC plošč ščitijo pred ekstremnimi vremenskimi razmerami in UV žarki, njihova uporabnost pa se zelo dobro odraža tudi pri protihrupni zaščiti. Fasade in ograje iz tega materiala so izjemno dobri akustični izolatorji – znatno zmanjšajo neprijetne ali celo škodljive glasne zvoke iz okolice. To je še posebej pomembno pri gospodarskih obratih, katerih delo zahteva upravljanje z glasnimi delovnimi stroji. S protihrupnimi PC ograjami bomo tako poskrbeli, da se vsi neželeni hrupi zaradi potreb industrijske dejavnosti zatrejo, bodisi odznotraj ali odzunaj.

Menjava polikarbonatnih plošč zaradi dolgoletnih izkušenj v podjetju Lesokras d.o.o. poteka hitro, zanesljivo in učinkovito. Cenovna dostopnost naših izdelkov in storitev, prav tako kot vsestranska uporaba tovrstnih materialov pa jih naredi primerne tako za domačo kot gospodarsko rabo.

Pošljite povpraševanje